معرفی اعضاء مؤسس (هیئت امنا)
مؤسسه فرهنگی دین پژوهی بشرا

مهدی مهریزی

در سال ۱۳۴۱ ش در مشهد دیده به جهان گشود. او در سال ۱۳۵۵ ش به حوزه علمیه مشهد وارد شد و در سال ۱۳۵۸ ش جهت تحصیل در علوم حوزوی به قم مهاجرت کرد. وی در دوره سطح از حجج اسلام و حضرات آیات ستوده، پایانی، اعتمادی، موسوی تهرانی و سید علی محقق داماد و در دوره خارج از آیات عظام وحید خراسانی، تبریزی و فاضل لنکرانی استفاده نمود. فلسفه را نیز از حضرات آیات محمدعلی گرامی، حسن زاده، جوادی آملی و انصاری شیرازی فراگرفت. او از سال ۱۳۶۴ ش تاکنون به تدریس در دانشگاه‌های مختلف اشتغال دارد و به ارائه مقالات متعدد و سخنرانی‌های مختلف در همایش‌ها و کنفرانس‌های علمی پرداخته است. استاد مهریزی گواهی‌های علمی ازجمله درس خارج حوزه به مدت ۱۱ سال، مجوز تدریس تمامی دروس معارف اسلامی در تمامی دانشگاه‌ها و رتبه استادیاری از سوی معاونت دروس معارف اسلامی و دانشکده حدیث دارد. ازجمله تقدیرنامه‌های علمی وی می‌توان به شخصیت و حقوق زن در اسلام؛ پژوهش فرهنگی سال، مقاله نگاهی تاریخی به مسئله فقه و زمان در چهارمین جشنواره مطبوعات، مقاله نوروز در روایات اسلامی در جشنواره مطبوعات اصفهان و مجموعه میراث حدیث شیعه در همایش بزرگداشت حامیان نسخ خطی، اشاره نمود. مسئولیت واحد فقه و حقوق مرکز مطالعات و تحقیقات دفتر تبلیغات اسلامی، سردبیر فصلنامه حکومت اسلامی، سردبیر فصلنامه علوم حدیث، قائم مقام مدیر مسئول دو ماهنامه حدیث زندگی، مسئولیت مرکز تحقیقات دارالحدیث، مسئولیت کتابخانه تخصصی فقه و حقوق، عضویت در شورای دین پژوهان کشور از جمله فعالیت‌های وی بوده است.

آثار علمی ایشان صاحب بیش از ۱۲۶ مقاله در زمینه علم حدیث است، او برنده جایزه کتاب سال ایران در سال ۱۳۸۶ به خاطر اثری با عنوان «دانشنامه عقاید اسلامی» شد. برخی از کتاب‌های او به شرح زیرند: حدیث‌شناسی (مجموعه مقالات، سه جلد)، تقویم عبادی، کتابشناسی اصول فقه شیعه، آیینه‌داران خورشید، مرزهای ارتباط با کفار (طرح پژوهشی)، رساله‌های فقهی (۱) بلوغ دختران؛ دو راهی‌های زندگی، مدخل إلی فلسفة الفقه، حجاب، قرآن و مسألة زن، آشنایی با متون حدیث و نهج البلاغه، میراث حدیث شیعه، القواعد الفقهیة، فقه‌پژوهی (سه جلد)، فمینیسم، شناخت‌نامۀ علامه مجلسی (۲ج)، خردگرایی در قرآن و حدیث، ترجمۀ (العقل و الجهل فی القرآن و السنة)، سیاست‌نامۀ امام علی (ع)، یادنامۀ علامۀ مجلسی، امام علی از نگاه دانشوران، زن در سخن و سیرۀ امام علی (ع)، شخصیت و حقوق زن در اسلام، ماهیت انسانی قیام امام حسین، نواندیشی دینی و مسأله زن، احادیث ساختگی.

علی باقری‏ فر

ایشان متولد 1338، تهران،‌ در سال 1353 وارد حوزه علميه ملامحمد جعفر (آقاي مجتهدي) تهران شد؛ تا سال 1360 دروس حوزوي را به عنوان برنامه اصلي دنبال كرد و از آن زمان تا سال 1368 در كنار فعاليت‌هاي پژوهشي و مسئوليت‌هاي اجرايي، فعاليت‌هاي تحصيلي را نيز به عنوان برنامه‌هاي جانبي تعقيب نمود، در سال 1368 امتحانات سطح سه (معادل كارشناسي ارشد) را با موفقيت پشت سرگذاشت و از پايان‌نامه خود تحت عنوان “مشتركات اديان توحيدي در جهان‌بيني و ايدئولوژي از ديدگاه قرآن” دفاع كرد كه با نمرة عالي قبول شد. حدود پنج سال به صورت فشرده در درس خارج فقه و اصول در قم شركت کرده و حدود هشت سال نيز در درس خارج فقه مقام معظم رهبري شركت نموده است.

بخشي از فعاليت‌هاي تحقيقاتي او عبارتند از:

١- تدوين پايان‌نامه سطح سه حوزه تحت عنوان مشتركات اديان توحيدي در قرآن

٢- تألیف وچاپ ده‌ها مقاله در روزنامه‌هاي كثيرالانتشار در سال‌هاي 1368 و 1369

٣- تدوين كتاب سفر به آ.س. آن

٤- تدوين كتاب سفر به دانمارك و مشاركت در جلسات بررسي وضعيت حقوق‌بشر

٥- تألیف و چاپ كتاب پژوهشي در نيايش‌هاي قرآن

٦- تألیف كتاب پژوهشی پيرامون جايگاه دعا در قرآن

٧- تحقیق و تدوین ١٤ جلد کتاب نیایش، با عناوین مختلف برای نسل جوان

٨- تألیف شش جلد کتاب، قرآن کتاب راستی ،که تا کنون جلد اول آن به چاپ رسیده است

٩- پژوهش پيرامون بايدها و نبايدها در قرآن (چهار جلد، در حال آماده‌سازي براي چاپ)

١٠- تدوين مجموعه سخنراني‌ها در پنج جلد

١١- تدوين منشور اخلاق حرفه‌اي سازمان تبلیغات و …

12. تألیف و چاپ نه جلد كتاب خاطرات پانزده خرداد

13. پیام راهنما (مفاهیم و موضوعات قرآنی کریم در قالب 6762 گزاره خبری)

14. در محضر نیایش‌های قران کریم

15. دعا و فرهنگ زندگی

16. آرزوهای آسمانی

17. گزیده‌ای از نیایش‌های امام حسین(ع)

18. شب‌های قدر از خدا چه بخواهیم؟

19. برگزاري همايش رقابت‌هاي سياسي و امنيت ملي با حضور بيش از يكصد حزب و گروه سياسي و انتشار حدود بيست جلد آثار علمي آن

20. مصاحبه با حدود 250 تن از شخصيت‌هاي سياسي ـ علمي ـ فرهنگي درباره حادثه 15 خرداد و ضبط 530 ساعت نوار ويدئويي

21. تأسيس و مديريت مؤسسه فرهنگي دين‌پژوهي بشرا، از سال 1382 تا كنون ، این مؤسسه در رمضان سال 1385 از سوي اولين همايش جايزه نيايش در قلمرو هنر و پژوهش، به عنوان مركز فعال در عرصه دعاپژوهي، مورد تشويق قرار گرفت

22. تهیه ده‌ها طرح پژوهشي و نظارت بر فرایند اجراي آنها و چاپ حدود 60 جلد کتاب پیرامون نیایش، اخلاق و روحانیت

23. برگزاری همایش نیایش، ضرورت زندگی در سال ١٣٨٦

24. برگزاری جشنواره جوان و نیایش در سال ١٣٨٧ و…

25. دبیر علمی تخصصی جشنواره دعا و نیایش شمسه (شهرداری تهران) در سال 1391

علی اکبر شایسته‌نژاد

ایشان متولد سال 1346 است. در سال 1364 موفق به دریافت درجه کارشناسی در رشته الهیات و معارف اسلامی از دانشگاه تهران شد و در سال 1372 درجه کارشناسی ارشد را در رشته علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. در سال 1387 موفق به اخذ درجه دکتری علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تربیت مدرس شد. ایشان در سال 1389 به عنوان پژوهشگر برگزیده و در سال 1390 به عنوان استاد نمونه انتخاب شد. وی به تدریس در گروه معارف اسلامی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی مشغول است.

مقالات بسیاری در مجلات و همایش‌ها از ایشان به چاپ رسیده است و همچنین تعدادی پروژه پژوهشی نیز توسط ایشان انجام شده است که از آن جمله عبارتند از:

نقش خشونت و ملايمت در تربيت اسلامي،

حوزه و روحانیت از دیدگاه شهید مطهری،

آسيب‌شناسي امر به معروف و نهي از منكر در مديريت شهري و ارائه شيوه‌هاي صحيح احياي آن،

نقش مشارکت اجتماعی در پیشگیری از وقوع جرائم،

تحلیل محتوای نیایش‌های حج،

نقد و بررسی روش تفسیری محمد جواد مغنیه در تفسیر المبین،

پیشگیری از جرم در سایه‌سار نیایش،

جایگاه استاد در فرهنگ دینی،

بررسی روش و گرایش تفسیری محمد عزت دروزه

آثار علمی

تفسیر موضوعی قرآن، روزنه‌ای به ایمان، طبرسی و مجمع البیان، همراه با قرآن در چهار جلد، واحدي نيشابوري و اسباب نزول، نیایش‌های حج، تحلیلی بر نیایش‌های حج

فهرست